Pittige saucijzenbroodjes met makreel
Natuurlijk wil je niet altijd een volwaardige maaltijd op tafel zetten. Ook kleine, fijne gerechtjes bij een drankje of als tussendoortje kunnen een heerlijke smaakbeleving geven. Deze pittige saucijzenbroodjes met makreel zijn hiervoor geschikt en ook zeker erg lekker.
Ingrediënten
-
1 schoongemaakte gerookte makreel
-
1 ui, gesnipperd
-
1 tot 2 el sambal
-
scheutje citroensap
-
1 blik tomatenblokjes
-
1 teen knoflook door de pers of heel fijngehakt
-
½ tl laos
-
olie om in te bakken
-
1 rol pizzadeeg uit de koeling
-
melk om mee te bestrijken
-
chilivlokken om mee te garneren
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan. Bak de ui in 3 minuten tot deze glazig ziet. Voeg de sambal, citroensap, tomatenblokjes, knoflook en laos toe. Bak dit op niet al te hoog vuur in ongeveer 10 minuten tot het meeste vocht is verdwenen.
- Rol ondertussen het pizzadeeg uit op een bakplaat bekleed met een stuk bakpapier. Snijd het deeg in de lengte in tweeën.
- Voeg als de tomatenbasis genoeg is ingedikt het visvlees toe. Roer goed zodat de vis goed gemengd wordt. Laat het vismengsel iets afkoelen.
- Verdeel de vulling over de twee stukken pizzadeeg. Leg de vulling ongeveer in het midden en vouw dan het onbedekte deel van het pizzadeeg over de vulling. Duw de randjes aan met een vork. Bestrijk het deeg met wat melk en strooi er wat chilivlokken over.
- Snijd de twee grote worstenbroodjes in kleinere worstenbroodjes. Leg de worstenbroodjes iets uit elkaar op de bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en bak de broodjes in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.