Taco’s met makreel en Mexicaanse salsa
Vistaco’s zijn een ideale snelle maaltijd. Handig voor doordeweeks of als het zulk lekker weer is dat je snel weer naar buiten wilt!
Ingrediënten
-
8 verse makreelfilets
-
12 tacoschelpen
-
2 el olijfolie
-
2 grote blikken mais
-
1 blik gepelde tomaten (400 g)
-
1 halve ui gesnipperd
-
3 of meer plakjes jalapeño pepers uit de pot
-
sap van een halve limoen
-
bosje verse koriander
-
zout en peper naar smaak
Bereiding
- Verwarm de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking en verhit een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de makreelfilets met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Grill ze op de huidkant in een paar minuten gaar en draai ze nog even kort om zodat de bovenkant ook gaart.
- Verwarm de mais in een steelpan op laag vuur.
- Doe de gepelde tomaten, ui, jalapeño pepers, limoensap en tweederde van de koriander in de kom van de keukenmachine. Pulseer tot je een grove salsa hebt.
- Leg een makreelfilet in de taco, beleg met mais en de salsa en garneer met koriander.