Boerensandwich met haring en radijs
Verse haring op knapperig boerenbrood? Bestaat er iets lekkerder dan dit op deze wereld? Voeg er wat mierikswortelspread en radijsjes aan toe en niets kan er meer aan tippen.
Ingrediënten
- 4 zoute haringen
- 1 el geraspte mierikswortel (uit een potje)
- 150 g zuivelspread light (met bieslook)
- 1 bosje radijs
- 1 klein donker volkoren vloerbrood
- 2-3 el bieslook (fijngeknipt)
Bereiding
- Snijd de haringen in repen van 3 cm breed. Meng de mierikswortel door de zuivelspread. Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
- Snijd 8 dikke sneden van het brood en bestrijk ze met mierikswortelspread. Leg op vier borden een snee brood en verdeel de radijsjes en repen haring erover.
- Strooi de bieslook erover en dek af met de laatste sneden brood met de besmeerde kant naar beneden.